fbpx

Blog

2020 Yılının Rengi Klasik Mavi Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

Pantone Color Institute, her sene aralık ayında yaptığı gibi gelecek senenin trend olacak rengini açıkladı. Moda, tasarım, grafik, dekorasyon gibi pek çok alanda karşılaşacağımız bu senenin rengi ise klasik mavi (Classic Blue) olarak belirlendi. Peki yılın rengini evinde nasıl değerlendirebilirsin?

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi
Bütün bir sene boyunca süren psikoloji, sosyoloji, pazarlama alanlarında yapılan araştırmaların sonucunda yeni yılda tasarımlarda trend olacak rengi belirleyen Pantone Color Institute, 2019 için Canlı Mercan (Living Coral) rengini belirlemişti. Bu senenin rengi olarak da doygun, baskın ve kendini tonları arasında gösterebilen klasik mavi seçildi. Peki, bu renk neleri ifade ediyor?
Pantone Color Institute Yönetici Direktörü Leatrice Eiseman, klasik mavi rengi için “Yaşadığımız dönemde güvene ve inanca ihtiyacımız var. 19-4052 kodlu klasik mavi de güven veren, kendini gösteren, baskınlığını yansıtan bir ton” yorumunu yaptı.

Mobilyalarda Klasik Mavi Ruhu
Fazlasıyla ağır ve tok bir renk olan klasik mavi, modern ve elegant bir görünüm sağlıyor. Alacağın veya yenileyeceğin mobilyalarda ahşap veya metal detaylar tercih ederek döşeme kısmında bu rengi kullanabilirsin. Özellikle güven hissini veren bu tonu geniş ve alçak köşe takımlarında tercih edebilirsin.

Klasik Mavi Dinginliğini Evde Yaşatmak
Yılın rengi olarak belirlenen klasik mavi tonu uyum sağladığı renkler arasında baskın ve yoğundur. Bu yoğunluğu evini tanımlamak için kullanabilirsin. Mavi renginin verdiği güven, huzur ve kapsayıcı atmosferi tüm evinde yansıtmak için duvarlarında da bu rengi tercih edebilirsin.

Whatsapp Destek