fbpx

Blog

L Salon Dekorasyonu İçin Harika Çözümler

L salon dekorasyonu deyince akla ilk gelen nasıl bir tasarım yapılması gerektiğidir. Aslında l salon pek çok açıdan çok daha göz alıcı bir şekilde dekore edilebilir. Burada dikkate alınması gereken bazı adımlar vardır.

Öncelikle tasarımda dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir ve nasıl çözüm bulmamız gerekir.

Tek Duvar Rengi Bütünlüğü Sağlar.
Duvarlarınızda bölüm ayırmak yerine tek bir duvar rengi seçmeniz salonunuz için çok iyi olacaktır. Çünkü ayrı izlenim vermek alanı bölecek rahatsız bir his yaratacaktır.

Odaya İki Halı Yerleştirin.
L Salon demek iki kolu olan bir tasarım demektir. Uzun kola ve kısa kola uygun iki adet halı yerleştirdiğinizde görsellik açısından çok daha doğru bir tasarım olacaktır.

Yemek ve Oturma Odası.
Eğer ayrı bir yemek odanız yoksa salonda kısa kola yemek odasını ve uzun kola koltuk takımını yerleştirebilirsiniz. Bu sayede iki tanımlı alanı çözmüş olursunuz.

Tasarımı Eşit Şekilde Yayın.
Yapılması gereken en önemli şey her iki kolda da eşit şekilde tasarım öğeleri kullanmaktır. Bu sayede tek bir tarafa yoğunluklu olmaması sağlanır. Tasarımı doğru denge ile oluşturmak çok önemlidir.

Oturma Odası Seçerken Dikkat Edin.
Metrekarenize yetecek boyutlarda ölçülerde olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için l koltuk sizin için bir alternatif olabilir ve yanında berjeri ile tam bir tasarım yakalayabilirsiniz.

Evinizin Enerjisini Yükseltin!

Zorlu bir 2020 yılını geride bırakırken 2021’e yüksek bir enerjiyle başlamak için evinizin aurasını değiştirin. Art Design, 2021 yılı için mekanların kasvetini atacak, renklerin gücünü ön plana çıkaran bir koleksiyon hazırladı.

Pandemi nedeniyle yılın bir kısmını evlerimizde geçirdik ve çalışanların birçoğu hâlâ evlerinden çalışmaya devam ediyorlar. Evde olduğumuz süreçte mobilyaların hayatımızdaki yerini bir kez daha anladık. Birçoğumuz mobilyalarının ne kadar eskidiğinin farkına varırken bir kısmımız ise evde geçirilen süreçte mobilyaların hem rahat hem de fonksiyonel olması gerektiğini hissetti. Her zaman tüketicilerin isteklerini gözeten ve her daim taleplere cevap veren Art Design, 2021’e evlerin enerjisini yükseltecek yepyeni bir koleksiyon hazırladı. Tamamen renklerin gücünden yararlanılarak hazırlayan koleksiyon, evlerin aurasını değiştiriyor. Evin yükselen enerjisi, bizim de kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. Kırmızı, turuncu, mavi ve yeşil tonlarında hazırlanan koleksiyon, rahatlığı, fonksiyonelliği ve şıklığıyla da göz dolduruyor. 2021’e yepyeni bir enerjiyle “Merhaba” diyebilmek için Art Design’ın Kalamış ve Modoko showroom’larına göz gezdirmelisiniz.

2021 Yılının Rengini Ultimate Gray ve Illuminating!

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Pantone, önümüzdeki yılın rengini açıkladı. 2021 yılının rengi Ultimate Gray ve Illuminating  !

Her sene tek bir renk belirleyen Dünya Renk Endüstrisi Pantone, bu yıl bir değişiklik yaparak 2 renk belirledi ! 

 

Illuminating (PANTONE 13-0647) sarının yumuşak bir tonu olan bu renk, her şeye rağmen var olan umudu ve mutluluğu simgelemekte. Aynı zamanda en karanlık anlar içinde bile gülümseten tüm anlara küçük bir gönderme yapıyor.

 

 Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) grinin en bildik tonları arasında yer alan bu renk ise, her ne kadar kötümserliğin yapıyor gibi görünse de azim, kararlılık ve gücün bir simgesi olarak dikkat çekiyor.

 

Mobilya ve dekorasyon kısmına baktığımızda ise yaşamakta olduğumuz bu pandemi sürecinde yeni başlangıçlar yapmak için mekanların atmosferini değiştirirken küçük dokunuşlara ve renk değişikliklerine gidiyoruz. Bu aşamada yeni sezonun bu umut veren gri ve sarı renk kombinasyonundan yararlanabilirsiniz. Gri ve gri tonlarından yararlanarak elegan yada elit bir çizgi oluşturup, yaşadığımız alanlara sıcak bir dokunuş yapıp enerjisini yükseltmek için sarı ve sarı rengin tonlarından yararlanabilirsiniz.

İlkbahar tazeliği getirecek 7 fikir

Tıpkı doğa gibi kışın yorgunluğunu atarak ilkbaharın ilk günlerinde evinizi canlandırabilirsiniz. Üstelik düşük bir bütçeyle sadece bir hafta sonunuzu ayırarak evinizi tazeleyebilirsiniz. İşte size, baharı evinize getirmek için 7 iyi fikir!

1. Ev tekstilleri
Baharı yansıtan koltuk örtüleri, ince battaniyeler, dekoratif yastıkları kullanabilirsiniz. Doğal malzemelerden üretilen kumaşları da kullanabilirsiniz. Renkli, canlı renkleri seçerek evinizde hoş bir görüntü yaratabilirsiniz.
2. Boya
Odanızın sadece bir duvarını, boyayarak ya da duvar kağıdı kullanarak yeni bir odak noktası elde edebilirsiniz. Duvarda kullandığınız rengin hakim olan renge uyumlu olmasına dikkat edin. Yeni odak noktasına tablolar asabilir, raflar yerleştirebilirsiniz.
3. Mobilyalar
Tebdili mekanda ferahlık vardır… Mobilyalarınızın yerini değiştirmeniz bile size ve evinize iyi gelecektir. Mobilyaları köşe açılarını kullanarak yerleştirmeyi deneyin. Dar bir yaşam alanında diyagonal olarak yerleştirilen bir kanepe, mekanı daha geniş gösterecektir.
4. Duvarlar
Duvarlarınız, baharın geldiğini gösteren en güzel sanat alanlarıdır. Basit çerçevelere sevdiğiniz renk ve desenlerde resim ya da fotoğraflar yerleştirebilirsiniz.
5. Aksesuarlar
Evinizdeki aksesuarları yenileriyle değiştirebilirsiniz. Baharın tazeliğini yansıtmak için aksesuarların sayısını azaltabilirsiniz. Örneğin belli bir konseptte aksesuarlar alabilir, birbirine uyumlu objeleri bir araya getirebilirsiniz.
6. Halılar
Kışın yorgunluğu en fazla halılardadır. Halınızı temizlemeye göndermek için bahar, tam bir fırsattır. Halıları temizlemeye göndererek yerlerine ince kilimler yayabilirsiniz.
7. Çiçekler
Bitkiler ve çiçekler her zaman mekana taze bir nefes getirir. Cam bir vazoya yerleştireceğiniz bitkiler oldukça şık duracaktır. Eğer canlı bitki bakımı konusunda tereddüdünüz varsa, gerçeklerinden ayırt edilemeyecek suni bitkiler de kullanabilirsiniz.

2020 Yılının Rengi Klasik Mavi Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

Pantone Color Institute, her sene aralık ayında yaptığı gibi gelecek senenin trend olacak rengini açıkladı. Moda, tasarım, grafik, dekorasyon gibi pek çok alanda karşılaşacağımız bu senenin rengi ise klasik mavi (Classic Blue) olarak belirlendi. Peki yılın rengini evinde nasıl değerlendirebilirsin?

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi
Bütün bir sene boyunca süren psikoloji, sosyoloji, pazarlama alanlarında yapılan araştırmaların sonucunda yeni yılda tasarımlarda trend olacak rengi belirleyen Pantone Color Institute, 2019 için Canlı Mercan (Living Coral) rengini belirlemişti. Bu senenin rengi olarak da doygun, baskın ve kendini tonları arasında gösterebilen klasik mavi seçildi. Peki, bu renk neleri ifade ediyor?
Pantone Color Institute Yönetici Direktörü Leatrice Eiseman, klasik mavi rengi için “Yaşadığımız dönemde güvene ve inanca ihtiyacımız var. 19-4052 kodlu klasik mavi de güven veren, kendini gösteren, baskınlığını yansıtan bir ton” yorumunu yaptı.

Mobilyalarda Klasik Mavi Ruhu
Fazlasıyla ağır ve tok bir renk olan klasik mavi, modern ve elegant bir görünüm sağlıyor. Alacağın veya yenileyeceğin mobilyalarda ahşap veya metal detaylar tercih ederek döşeme kısmında bu rengi kullanabilirsin. Özellikle güven hissini veren bu tonu geniş ve alçak köşe takımlarında tercih edebilirsin.

Klasik Mavi Dinginliğini Evde Yaşatmak
Yılın rengi olarak belirlenen klasik mavi tonu uyum sağladığı renkler arasında baskın ve yoğundur. Bu yoğunluğu evini tanımlamak için kullanabilirsin. Mavi renginin verdiği güven, huzur ve kapsayıcı atmosferi tüm evinde yansıtmak için duvarlarında da bu rengi tercih edebilirsin.

Ev Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Düzenli bir ev, hayal değil gerçek! Yeter ki ev düzeni oluşturmak için izleyeceğin adımları önceden keşfet! İlk olarak evini düzene sokmaya neresinden başlayacağına karar verebilirsin. Salon, antre, oturma odası, mutfak, banyo, yatak odası ve çocuk odası gibi farklı amaçlarla kullanılan iç mekânlara özel farklı dekorasyon çözümlerini değerlendirebilirsin. İşte, yaşam alanını daha düzenli bir hale getirebilmek için mekâna göre uygulayabileceğin farklı çözüm önerileri:

Depolama Alanlarını Artır
Mekân içindeki işlevsiz gözüken boşlukları depolama alanına dönüştürerek kullanışlı bir ev düzeni oluşturmak için ilk adımı atabilirsin. Kapı arkasında kalan boşlukları, mobilyaların yanlarında kalan fazlalık alanları; çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar için ayrılmış kısımlarda ürün yerleşimi yapıldıktan sonra açığa çıkan ekstra boşlukları farklı boyutlardaki raflar ve kapaklı dolaplarla kullanışlı birer depolama alanına kolayca dönüştürebilirsin.

Mevcut Depolama Alanlarını Fonksiyonelleştir
Mevcut depolama alanlarını verimli bir şekilde kullanabilmek için çeşitli dolap içi düzenleyicilerden faydalanabilirsin. Gardırop içlerinde çekmece düzenleyiciler, kumaş ya da hasır sepetler işine yarayacaktır. Mutfak dolaplarında ise tava rafları, tezgah üstü düzenleyiciler ve buzdolabı içinde kullanabileceği plastik düzenleyici aksesuarlarla mevcut depolama alanlarını maksimum verimli olacak şekilde değerlendirebilirsin. Portmantoda ayakkabı rampaları ve şeffaf ayakkabı kutuları işini kolaylaştıracak diğer çözümlerden bazıları… Ayrıca; banyo ve tuvaletlerde de çeşitli düzenleyici aksesuarlarla deterjanları, tuvalet kağıtlarını ve temizlik aparatlarını daha düzenli bir şekilde saklayarak dekorasyonda daha fazla yer kazanabilirsin.

Whatsapp Destek